Az egyesület elnöke ebben az időszakban Katona Ernő, az egyesület titkára a Nagyközségi Tanács igazgatási csoportvezetője Kalmár Mihály volt volt. A parancsnoki feladatokat először Bendő József, majd ifj. Bokor Mihály látta el.
Az önkéntes tűzoltó egyesület munkájában ekkor már nem a helyi iparosok, hanem a helyben dolgozó alkalmazottak játszották a főszerepet. Közülük többen azt is vállalták, hogy a munkahelyük nem fizette a tűzoltóságnál eltöltött időt. Minden évben részt vettek a tűzoltóversenyeken, melyekre mindig szorgalmasan gyakoroltak, ennek köszönhető, hogy sokszor végeztek az első helyen. A községen belül működő tűzoltóság mellett működtek az üzemeken belüli tűzoltó csoportok, melyek közül a MÁV Gépjavító Üzemben működő volt a legnagyobb létszámú és legszervezettebb. Hosszú éveken keresztül a létesítményi kategóriában a MÁV csapata nagyon eredményesen szerepelt a különböző versenyeken. A község tűzoltói aratási időszakban ügyeletet tartottak a tűzoltószertárban. Nem múlt el mozi vetítés, bál vagy más nagyrendezvény a kultúrházban úgy, hogy ne lett volna ott egyenruhás tűzoltó, aki felügyelt a tűzrendészeti szabályok betartására.
A működés fő támogatója a Nagyközségi Tanács volt, de szerényebb összeggel támogatták a működést a helyi gazdasági egységek is. Minden év augusztus 20-án tűzoltóbált rendezett az egyesület, melynek bevételét a működési feltételek javítására fordították.
1983-ban készült jegyzőkönyv szerint az egyesület vezetői és tagjai és a vendégként jelen lévő Jászberény Város tűzoltóparancsnoka egyetértettek abban, hogy fiatalokat is fel kellene venni az egyesületbe, mert e nélkül az egyesület nem tartható fenn. A változó körülmények között is sikerült a tűzoltóság folyamatos működését biztosítani.

A tűzoltók munkáját a község vezetése nem csak támogatta, hanem el is ismerte, 1987-ben a Nagyközségi Tanácstól megkapták a "Jászkisér Nagyközségért Díjat".

Dr. Bendő Mihály, aki több évtizeden át a BM Tűzoltó Kiképző Központ tanára, majd parancsnoka volt Budapesten, mindig nagy figyelemmel kísérte és segítette a helyi önkéntesek munkáját. Közvetítésével 1988-ban a már kiszolgált, öreg MÁVAG, jobbkormányos tűzoltóautó, mint műszaki és tűzoltó ereklye a Tanintézet Csapatmúzeumába került. Helyette, egy akkor korszerűnek számító, ZUK tűzoltó kisteherautót kaptak a jászkiséri tűzoltók, amit egészen 2000-ig használtak. A MÁVAG ma a BM Tűzoltó Múzeum tulajdonában van, ahol sok más eszközzel együtt a sokak által megcsodált kiállítást gazdagítja.

1989-ban Jászárokszállásról érkezett az akkor 20 éves IKARUS-CSEPEL 344-es gépjárműfecskendő, melyet egészen 2003-ig használtak a tűzoltók tűzoltásra vagy vízszállításra. A gépjárműpark megújult, de korszerű egyéni védőfelszereléseket nem sikerült beszerezni.

1989-ben az Egyesülési Törvény alapján egyesületet hivatalosan bírósági nyilvántartásba vették. Ekkor az egyesületnek 29 tagja volt:
Katona Ernő elnök, Bendő József parancsnok, Bander István, Bende József, Bende Sándor, Berente Kálmán, Berkes Árpád, Bokor Mihály, Dudás György, Fehér József, Forgó Ferenc, ifj. Forgó Ferenc, Fülöp Dénes, Gere Gerzson, Gondos Kálmán, Gulyás János, id. Kiss István, ifj. Kiss István,Jász András, Kádár István, Kalmár Mihály, Korsós István, Seres Miklós, Törőcsik József, ifj.Vajkó János, Vígh János, Vígh József, Vona Péter, Zana Kálmán.

1990-ben a Nagyközségi Tanács helyébe az Önkormányzat lépett, mely továbbra is minden évben biztosított anyagi támogatást a önkéntes tűzoltóság fenntartásához.

Az 1990-es évek elején az országban, így megyénkben is nagyon sok tűzoltó egyesület megszűnt, átmenetileg a jászkiséri is válságba került. Az idősebb tűzoltók közül többen elhaláloztak vagy egészségi okokból már nem tudták ellátni a feladatot, mások csak vidéken kaptak munkát, ezért nem vállalták az önkéntes tevékenységet. A korábban támogatást adó gazdasági egységek maguk is nehéz anyagi helyzetbe kerültek, így az egyedüli támogató az önkormányzat maradt. A technikai felszerelések elavultak, korszerű egyéni védőeszközökkel az egyesület nem rendelkezett, a vonuló képességet nehezen lehetett biztosítani.

1992-ben Bendő József, aki 44 évig volt önkéntes tűzoltó, ebből 14 évig parancsnok, elhunyt.Az új parancsnok ifj. Bokor Mihály lett, és 1996-ig ő vezette a tűzoltókat.

Fiatal tagokat az akkor még működő polgárőrségből vettek fel, de a két feladatnak egyszerre hosszú távon többen nem tudtak eleget tenni. Ezt bizonyítja az is, hogy a néhány év múlva a helyi polgárőrség megszűnt Jászkiséren.

Az egyesületnek 1996 elején 37 tagja volt:
Kalmár Mihály elnök, Bokor Mihály parancsnok, Abonyi György, Ádám, Kálmán,Ármós Attila, Balog László, Balogh Tamás, Bander István, Bende József, Berente Kálmán, Berkes Árpád, Bója Zoltán, ifj. Csillik Ferenc, Dudás György, Forgó Ferenc, Forgó Zoltán, Fülöp Dénes, Gál János, Gere Gerzson, Gulyás Sándor, id. Kiss István, ifj. Kiss István, Illés András,Jász András, Juhász Mihály, Kalmár Péter, Kalmár Zsolt, Seres Miklós, Sóti Zsolt, Stoszek Csaba, Szabó József, Szepcsik György, Törőcsik József, Vajkó János, Vígh János, Vígh József, Zana Kálmán.

1996 elejére, az erőfeszítések ellenére a tűzoltó egyesület nehéz helyzetbe került, a vezetőség lemondott, ifj. Bokor Mihály egészségi okokból nem vállalta tovább a parancsnokságot.

 
Névnap
Ma 2018. április 22., vasárnap,
Csilla és Noémi napja van.
Holnap Béla napja lesz.
Oldalstatisztika
Tagok : 1132
Tartalom : 37
Tartalom találatai : 114978
Ki olvas minket?
Oldalainkat 6 vendég böngészi