2007. Május 1-én a munka ünnepén a Jászkiséri civil szervezetekkel közösen civil majálist szerveztünk a Dongó vendégháznál. Kiépítettünk egy drótkötélpályát amelyet mindenki kipróbálhatott, és ki is próbált, a legfiatalabb gyermek 3 éves volt a legidősebb pedig egy 75 éves néni.

Tűzoltóink a versenyenA kötélpályával párhuzamosan egy akadály/ügyességi versenyt rendeztünk melyen 10 gyermek csapat vett részt. Hét feladat volt melyeknek jellegzetességei a tűzoltóságnál használatos eszközökkel való feladatok végrehajtásai voltak. A mentősökkel és polgárőrökkel közösen halpörköltet főztünk amely a főzőversenyen nagyon jó helyezést ért el.

2007. Május 4.-én a jászkiséri mentőállomáson jártunk ahol színvonalas elsősegélynyújtó képzést tartottak nekünk a mentők szakápolói. Először levetítettek nekünk egy diasorozatot melyből feleleveníthettük elméleti tudásunkat, ezután pedig mindent átvettünk gyakorlatban is. Élesztettünk Ambu babát, töréseket stabilizáltunk, vérzéseket láttunk el különböző kötésekkel, és a leggyakoribb közúti baleseteknél való sérülések ellátását elevenítettük föl. A képzés után pedig birkapörkölt vacsorával vendégeltek meg minket a mentősök. Ezúton is köszönöm mindannyiunk nevében.

2007. Május 10.-én Tiszafüreden jártunk horgászversenyen, melyet a Füredi hivatásosok rendeztek meg második alkalommal. Sajnos kettő darab kb 10 cm hosszúságú vörös szárnyú dévérkeszegnél több halat nem sikerült kifogni, de ettől a kis sikertelenségtől eltekintve mi nagyon jól éreztük magunkat, sőt ezt a jó érzést növelte a csülökpörkölt íze mellyel a Füredi bajtársak vendégeltek meg minket egy helyi étteremben. Köszönjük nekik.

Május 16-án az éves Kiképzési tervnek megfelelően helyismereti és begyakorló gyakorlatot tartottunk Jászapáti Concordia Közraktár Rt.-nél.

A kárelhárításon kívül…
Kép
A szakmai munka fejlesztése mellett folyamatosan igyekszünk társadalmi kapcsolataink erősítésére, a községi és közösségi rendezvények támogatásával, azokon részvétellel.

A TRIÓ TV is bemutatta tűzoltóságunkat egy május elején leadott Jászapáti Körkép című műsorában.

Már több éve jó kapcsolatot tartunk fenn a község oktatási, nevelési intézményeivel. Május 22-én és 23-án ellátogattunk a Bölcsődébe és Óvodákba, a gyermekek nagy örömére. Bemutattuk nekik a tűzoltóautót, meséltünk nekik a tűzoltói munkáról.

Szepcsik György parancsnokhelyettes és Vitai Miklós György tűzoltónk május 23-24-én Zala megye különböző helyszínein, valamint Szlovéniában egy nemzetközi gyakorlaton vett részt. A gyakorlat célja a kutató-mentő szervezetek tevékenységének életszerű gyakoroltatása, személykeresés erdős területeken, vízben, épületomlásnál, veszélyes anyagok jelenlétében. A fiúk tevékeny részesei voltak a gyakorlatoknak, fejlődtek szakmailag, de bízunk benne nem lesz a megszerzett ismereteikre valós helyzetben szükség! Köszönet Laczkó Zolinak a beszervezésért.

Május 26-án Jászszentandráson rendezték meg a hagyományos Önkéntes Jászsági Tűzoltó versenyt. Jászkisér igen sok, 5 csapatot nevezett a versenyre, különböző korosztályokban. Volt felnőtt férfi, ifi lány, ifi fiú és két gyermek fiú csapatunk. A felnőtt férfi csapatunk a középmezőnyben végzett, 7. helyezés 15 csapatból, ifi fiaink nagyon jól szerepeltek 2. helyezést szerezték meg, a lányok és a gyermek fiúk szintén a középmezőnyben végeztek. Köszönet felkészítőiknek Urbán Fruzsinának és Tóth Csabának, valamint a mindig közreműködő készenléti állománynak!

 
Névnap
Ma 2018. február 25., vasárnap,
Géza napja van.
Holnap Edina napja lesz.
Oldalstatisztika
Tagok : 1129
Tartalom : 37
Tartalom találatai : 112648
Ki olvas minket?
Oldalainkat 7 vendég böngészi